Seminar AVA_NET 7 maart 2013 Den Haag

Voor iedereen met een interesse in e-Humanities en het gebruik van digitale media daarvoor:

SEMINAR AVA_NET 7 MAART 2013 IN DEN HAAG

avanet

Hoe maak ik een nieuwe collectie met films of geluidsopnames? En hoe gebruik ik deze voor wetenschappelijk onderzoek? Met behulp van onder andere de spin Anansi en een grote collectie home movies deelt een aantal sprekers hun kennis over audiovisuele collecties en wetenschappelijk onderzoek tijdens het AVA_Net seminar op 7 maart. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Programma

Sprekers als Julia Noordegraaf (UvA, Erfgoed en Digitale Cultuur), Stef Scagliola (EUR, Oral History), John Kleinen (UvA, Visuele Antropologie) en Susan Aasman (RUG, Geschiedenis en Mediageschiedenis) zorgen ervoor dat het onderwerp vanuit verschillende disciplines wordt belicht. Daarnaast kunt u ook deelnemen aan workshops. De focus ligt op onderzoek uit de alfa- en gammawetenschappen, omdat die vakgebieden de meeste raakvlakken hebben met archieven met audiovisuele collecties. Het definitieve programma komt beschikbaar via de site van DANS.

Organisatoren

AVA_Net is een netwerk van instellingen die belang hebben bij het beheren van audiovisuele collecties. Door onderlinge samenwerking kan het ‘av-aspect’ in dit werkveld beter verenigd en vertegenwoordigd worden. DANS (Data Archiving and Networked Services) is n van de partners in het netwerk en tevens organisator van het seminar, samen met AVA_Net en Beeld en Geluid. Beeld en Geluid is het audiovisuele archief van de Nederlandse omroepen.

Meer informatie

De bijeenkomst is vrij toegankelijk na aanmelding en vindt plaats in het Javagebouw van NWO, Laan van Nieuw Oost-Indie 300, 2593 CE in Den Haag. Het aanmeldingsformulier en alle andere informatie vindt u op de site van DANS.

Meer weten over AVA-Net? Klik hier.

Wij hopen u vrijdag 7 maart te mogen begroeten.

Met vriendelijke groeten,

Programmacommissie Beeld en Geluid, AVA_Net en DANS

Bas Agterberg
Harry Romijn
Hans van der Windt
Paula Witkamp

digital_library_banner