Smartphones to treat depression

Members of the Network Institute (group of Prof. Treur) contribute to field-experiment that uses smartphones to treat depression.

Wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben een innovatieve zelfhulpbehandeling op smartphones ontwikkeld voor mensen met somberheidsklachten. De behandeling heet Moodbuster en is gebaseerd op zelfhulptherapieën met bewezen effectiviteit. Gebruikers van Moodbuster geven vijf keer per dag aan hoe ze zich voelen, waarna een intelligent model bepaalt welke zelfhulpcursus het beste bij de gebruiker past. Tijdens de cursus ontvangt de gebruiker geautomatiseerde ondersteuning via internet en via de smartphone. De zelfhulpcursus bestaat uit informatie en (huiswerk)opdrachten.

Read the full press release here (Dutch).

More information about the Moodbuster app (Dutch).