Amsterdam Science & Innovation Award 2015

Martine Coene en Paul Govaerts winnen Amsterdam Science & Innovation Award 2015

De prijs voor innovatieve ideeën van alle Amsterdamse kennisinstellingen en onderzoeksinstituten

Paul Govaerts en Martine Coene van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de VU zijn de winnaars van de Amsterdam Science & Innovation Award, de jaarlijkse prijs voor innovatieve ideeën van alle Amsterdamse kennisinstellingen en onderzoeksinstituten. Zij krijgen de prijs voor hun idee om met programmering van cochleaire implantaten het gehoor van doven te herstellen. De winnaars ontvingen de prijs van € 10.000 woensdag 27 mei uit handen van juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan. De runner-up-prijs ging naar Nick Laan en Karla de Bruin van de Universiteit van Amsterdam en het Nederlands Forensisch Instituut voor hun innovatie om bloedspoorpatroonanalyse in forensisch onderzoek te verbeteren. De publieksprijs is gewonnen door Jurre den Haan en Femke Bouwman van het VUmc Alzheimer Center in samenwerking met het Bio laser lab van Johannes de Boer voor een techniek voor vroegtijdige diagnose van de ziekte van Alzheimer.

Persbericht: Martine Coene en Paul Govaerts winnen Amsterdam Science & Innovation Award 2015