Alice wint PARISCIENCE 2015 de PRIX GRAND ÉCRAN

De KeyDocs documentaire Ik ben Alice van regisseur Sander Burger waarbij de zorgrobot Alice van het Selemca project (Johan Hoorn) wordt gebruikt, heeft op het filmfestival PARISCIENCE 2015 de PRIX GRAND ÉCRAN gewonnen. De Jury Grand Écran, die bestaat uit zowel professionals uit de wetenschap als de audiovisuele wereld, bekroonde de documentaire op de slotdag van het festival tot de beste wetenschapsfilm van dit jaar. PARISCIENCE vertoont elk jaar het beste van de Franse en internationale films die als thema wetenschap hebben. Eerder dit jaar won Ik ben Alice al de Eurekaprijs voor het bevorderen van betrokkenheid bij en toegankelijkheid van wetenschappelijke kennis en inzichten voor een breed publiek.

Over Ik ben AliceOm in de toekomst te kunnen voldoen aan de vraag naar zorg voor eenzame en dementerende ouderen is zorgrobot Alice ontwikkeld. Kan een robot een menselijke band met iemand opbouwen? De documentaire is ontstaan in coproductie met de NCRV en met steun van het Mediafonds.

Ik ben Alice is sinds het afgelopen jaar volop te zien in bioscopen, op bijeenkomsten en op vele filmfestivals over de hele wereld, waaronder het International Film Festival Rotterdam,Visions du Réel in Nyon en het NZIFF in Auckland. Later dit jaar zal de documentaire in 25 verschillende steden in Duitsland te zien zijn en toert de documentaire door Rusland.

Alice_tcm30-425076

VISIT THE WEBSITE