Piek Vossen wint Spinozapremie

NWO bekroont beste wetenschappers van Nederland

10 juni 2013

vossen_piek2Natuurkundige Michail Katsnelson, chemicus Bert Weckhuysen en taalwetenschapper Piek Vossen ontvangen de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland: de NWO-Spinozapremie. Dat maakte Jos Engelen, de voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) vandaag bekend. Mobdro Download De laureaten ontvangen dit najaar elk 2,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek.

NWO kent de NWO-Spinozapremies jaarlijks toe aan in Nederland werkzame onderzoekers die naar internationale maatstaven tot de absolute top van de wetenschap behoren. De NWO-Spinozalaureaten doen voortreffelijk en baanbrekend onderzoek dat een grote uitstraling heeft. Zij zijn een inspiratie voor jongere onderzoekers.

Voor meer informatie, klik hier.

PiekVossenSpinoza

NWO_logo